-
RSS Følg Bli fan

Drevet av FeedBurner


Siste innlegg

10 ting som stjeler energi
Hvordan skape et hellig rom
Hvordan kan du nå drømmene dine ?
Workshop i Bergen 2 - 4 april 2014 med Zarathustra
Hva sterke mennesker ikke bruker tiden på

Kategorier

10 ting som stjeler energi
Bålseremoni
D vitaminets viktighet
En forbedret hverdag
Lage et hellig rom
Nye planer for høsten
Workshop med Zarathustra
drevet av

Min blogg

10 ting som stjeler energi

10 ting som stjeler din energi

Med tidens hjelp, innser vi at det er best å tilgi. Ved å tilgi, gjør vi livet bedre, da vi slipper den bitre ettersmaken.
Vi har alle en gitt mengde energi, og denne må vi lære å bruke på en positiv måte, uten å sløse den bort. Denne energien tillater deg å føle motivasjon, gi deg en positiv innstilling til dagligdags situasjoner og gir deg sjansen til å utnytte nye muligheter. Kun du kan kontrollere dine egne energiressurser og bruke disse daglig. Vær oppmerksom på at visse interne faktorer kan virke forstyrrende og føre til nedgang i motivasjon, humør og produktivitet.
Energinivået vårt er nøkkelen til vår suksess og lar oss takle daglige utfordringer. Vi kan fornye disse energireservene hver dag og lære hvordan vi kan få best utbytte av dem for å fremheve våre styrker, talenter og annet som gjør at vi skiller oss ut blant andre. Ettersom hvert menneske er tildelt energi og dette er nøkkelen til dere personlige og profesjonelle utvikling, har den spirituelle lederen Dalai Lama laget en liste over 10 situasjoner som stjeler vår energi. Vi bør være oppmerksomme på disse for å kontrollere vår energi og hindre situasjoner som gjør at vi får mindre utbytte av dem.
 
Hold deg unna giftige mennesker

Gi slipp på mennesker som alltid klager, har problemer, forteller om kriser og frykt, eller som dømmer andre. Dersom noen trenger en søppelkassen sørg for at de ikke bruker hodet ditt.
Vi er alle i stand til å skille ut de som bringer positivitet inn i livet vårt, fra de som alltid prøver å hindre oss fra å gjøre det vi ønsker.

Betal regninger i tide

Ingenting er bedre for sjelefred enn å vite at vi ikke skylder noen noe, og ingen skylder oss noe.
Betal regninger i tide. Sørg også for å få tilbake det andre skylder deg, eller sett strek over det dersom du innser at det aldri vil skje.
Dersom du tar ansvar for gjeld vil du være roligere, både i andres selskap og ditt eget. Gjør alt du kan for å kvitte deg med gjeld, så du slipper å gjemme deg eller være flau over at du ikke har betalt dem.

Hold dine løfter

Dersom du ikke holder et løfte, spør deg selv hvorfor. Du har rett til å endre mening, be om tilgivelse, kompensere, forhandle eller finne andre løsninger mot et løfte du har brutt; men det må ikke bli en vane. Det er best å unngå noe du ikke vil gjøre, ved å si nei med en gang.
Både små og store løfter kan være viktig for de du lovet dem til. De som holder sine løfter, er bedre mennesker, både privat og profesjonelt.
Deleger det du ikke vil gjøre
Når det er mulig, bør du delegere de oppgavene du ikke vil gjøre, og heller bruke den tiden på det du liker best.
Dette er ikke for å unngå ansvar, men det er viktig å innse at det noen ganger er bedre å overlate oppgaver til de som kan det bedre eller de som tar over når du ikke har mulighet. I tillegg gir dette en påminnelse om det som virkelig er viktig i livetvårt.

Hvile og handling

Gi deg selv en mulighet til å hvile når du trenger det, og handle når du har mulighet.
Både naturen og livet har forskjellige rytmer på døgnet, og de fleste av oss vet hvordan vi skal håndtere det. Det kan være lurt å ta en pause når vi trenger det og samtidig viktig å handle når vi har mulighet, ellers vil vi angre.
Kast, plukk opp og organiser
Kast, plukk opp og organiser – ingenting stjeler mer energi enn et rotete hus fullt av ting man ikke lengre trenger.
Fra fysiske objekter til åndelige ting – det er viktig å kaste det vi ikke trenger og gi slipp på fortiden. Behold det som lar oss være organisert og leve godt i nåtiden, så vel som det vi trenger for å oppfylle våre drømmer.

Pass på helsen

Prioriter helsen din. Dersom maskineriet ikke virker ordentlig, får du ikke gjort så mye. Ta pauser når du trenger det.
Det er håpløst å ha drømmejobben, tjene masse penger og ha mange fine ting dersom man sliter med helsen og misbruker kroppen. For å få mest ut av livet med mest mulig energi, må vil bruke tid på kroppen, til å rense den, meditere, skjemme den bort, spise riktig, trene, snakke med lege og alt annet som er nødvendig for en sunn kropp.

Konfronter vanskelige situasjoner

Identifiser giftige situasjoner du har tolerert frem til nå, enten det gjelder en venn eller et familiemedlem, til uønskede handlinger fra din partner eller gruppe, og konfronter disse.
Det å se en situasjon i øynene er den beste måten å håndtere et problem på, så det ikke blir verre. Det er viktig å identifisere og avgjøre dette i tide, da utsettelser kan skape mye stress, og gjøre det vanskelig å fokusere eller vanskeligere å løse.

Vedkjennelse

Vedkjennelse. Det betyr ikke at vi gir oss, men ingenting stjeler mer energi enn å kjempe mot en situasjon du ikke kan endre på.
Selv om mange tror at ingenting er umulig og at håpet er det siste du bør miste, hender det at livet setter oss i en situasjon der vi må godta at det er visse ting vi ikke kan forandre. Dersom vi vedkjenner dette, betyr det ikke at vi må fortsette å kjempe, men det gir oss en mulighet til å endre våre planer og utforske nye muligheter.

Tilgi

Tilgi. Gi slipp på smertefulle situasjoner. Det er ditt valg å gi slipp på vonde minner.
To av de største kildene til energi er kjærlighet og tro. Dersom vi opplever sinne, smerte, bitterhet og frykt, kan vi tilgi, og livet vil snart bli bedre. Hat, bitterhet og sinne er følelser som ikke bidrar til noe som helst, men som fører til at vi tar dårlige avgjørelser.

 

0 Kommentarer på 10 ting som stjeler energi :

Kommentarer RSS

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment
Website Builder drives av  Vistaprint