-
RSS Følg Bli fan

Drevet av FeedBurner


Siste innlegg

10 ting som stjeler energi
Hvordan skape et hellig rom
Hvordan kan du nå drømmene dine ?
Workshop i Bergen 2 - 4 april 2014 med Zarathustra
Hva sterke mennesker ikke bruker tiden på

Kategorier

10 ting som stjeler energi
Bålseremoni
D vitaminets viktighet
En forbedret hverdag
Lage et hellig rom
Nye planer for høsten
Workshop med Zarathustra
drevet av

Min blogg

Hvordan kan du nå drømmene dine ?


VISUALISERING

  Visualisering er en teknikk som begynner å bli mer og mer populær, men hva er visualisering egentlig? Visualisering er en mental teknikk som brukes til å påvirke selvtillit, konkurranseforberedelser, konsentrasjon, motivasjon og angstreduksjon, De fleste idrettsutøvere i dag bruker mye tid på visualisering og gjør at de presterer bedre enn om de ikke gjør det. Visualisering kan brukes i de fleste sammenhenger, spesielt effektivt er det i de situasjonene en ønsker å presterer bedre eller ønsker å gjennomføre det en planlegger. En av fordelene med visualisering, er muligheten den gir til å trene på ting du ikke får trent på i virkeligheten. For eksempel utfordringer som kan oppstå i en konkurransesituasjon, eller hvis du gruer deg til å gå på talerstolen.  Når du visualiserer en tenkt situasjon, har du mange flere muligheter og større frihet enn i en ekte situasjon. Du kan repetere mye mer når du visualiserer, Hjernen skiller ikke mellom tenkte og ekte situasjoner, selv om du gjør det i bevisstheten din. Ønsker du å å i grue deg til å holde foredrag, ønsker du å kunne gi beskjed, ønsker du å slanke deg, ønsker du å gi tilbake melding til venner osv., så tren på visualisering så vil sjansen for at du gjennomfører være større eller prestasjonen være bedre.

Slik trener du på visualisering: ·

Bestem deg for hva du ønsker å endre eller utvikle, for eksempel en følelsestilstand eller en ferdighet. Finn ut hva du ønsker å oppnå, begynne med eller bli bedre på (heller enn hva du ønsker og ikke gjøre, slutte med eller unngå). Eksempler: Jeg vil være mer rolig og balansert. Jeg vil skåre på straffespark. Jeg vil formidle med kraft og overbevisning. Jeg vil klare å stille krav/gi beskjed på jobben/i medarbeidersamtale.. ·

Gjør deg mentalt mottakelig for øvelsen ved å være konsentrert og fri for stress og bekymringer. Sitt i en stol og «scann» kroppen i inntil fem minutter ved å føle foten, leggen, lårene, overkroppen, armene, hodet. Kjenn kontakten med stolen. Hent fram minnet om et behagelig sted der du kjenner deg trygg. 

Se for deg stedet der du skal befinne deg. Hvis det handler om å trene langrenn, står du i løypa. Eller på talerstolen hvis du skal snakke til en forsamling. Ikke bry deg om forstyrrende tanker, som for eksempel publikum eller været. Det er helt vanlig at det dukker opp bilder og tanker du ikke vil ha, som ikke passer inn eller som ødelegger. Din oppgave er å ta et valg, å bestemme deg for hva du skal tenke på, og holde fokuset der. Dette krever trening, men øvelse gjør mester. 

Skap følelsen du vil ha inne i deg før du begynner å øve på adferden du ønsker å oppnå. Følelser regulerer adferd mye sterkere enn noe annet. Lag et bilde på denne følelsen, som for eksempel kan være styrke, energi eller mot. Bruk gjerne metaforer eller minner hvor du har hatt denne følelsen tidligere.

Beskriv detaljerte indre bilder av hva du gjør, hvordan du gjør det, hvordan kroppsspråket ditt er, hvordan stemmen er og hvor du har blikket. Det er her den virkelige øvelsen starter, de forrige punktene er forberedelser. Noe av det viktigste er å unngå å tenke på hva du ikke skal gjøre. Tenk «nå må jeg snakke tydelig» i stedet for «nå må jeg ikke snakke fort». Fokuser på hva du konkret vil gjøre. · Etter å ha gjort denne øvelsen noen ganger, blir du kjent med hva du faktisk skal gjøre i den aktuelle situasjonen.

Nå kan du lage en forenklet mental «filmsnutt» med noen stikkord for sted, følelse og handling. Disse mentale bildene henter du opp når du trenger dem.  

Hentet fra bloggen til www.Serelinn.no

0 Kommentarer på Hvordan kan du nå drømmene dine ?:

Kommentarer RSS

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment
Website Builder drives av  Vistaprint